Două autoturisme au lovit un cal ce se afla nesupravegheat pe DN67, în localitatea Drăgoieni de lângă Târgu-Jiu, iar Poliția l-a tras la marginea drumului și l-a abandonat timp de 10 ore, în agonie.

accident masina

Niciunul dintre șoferi nu a fost rănit în urma accidentului care a avut loc vineri în jurul orei 23.00.

”Era noapte, calul mi-a sărit brusc în faţă şi nu am putut să-l evit. Erau mai mulți cai lăsați nesupravegheați”, a declarat unul dintre cei doi şoferi implicaţi în eveniment.

”Poliţiştii, ca de fiecare dată, respectă procedura. După ce au terminat cercetarea informează instituţiile publice abilitate, să-şi facă treaba mai departe, respectiv Direcţia Sanitar-Veterinară şi Direcţia de Servicii Comunale. Poliţiştii informează, dar DSV-ul nu are oameni care lucrează noaptea, iar accidentul a avut loc la ora 23.00. Poliţiştii au scos animalul în afara părţii carosabile, au informat mai departe şi au venit sâmbătă dimineaţa”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj.

Însă reprezentanţii DSV Gorj susţin că Poliţia nu a anunţat evenimentul imediat după producerea lui, ci abia sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 08.00.

“Calul nu are cip, nu se ştie proprietarul. A fost eutanasiat şi dus spre Protan. Nu ne-a anunţat nimeni vineri seara. Poliţia trebuia să mă anunţe, cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută, tot în zona respectivă, când au sunat la miezul nopţii, dar de data aceasta nu a sunat nimeni”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

În mod normal, proprietarul calului ar trebui să plăteasc ăpagubele produse celor două autoturisme și să fie sancţionat pentru rele tratamente aplicate animalului, însă cum calul nu are cip, este greu de crezut că stăpânul va recunoaște că animalul îi aparține.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version