Audiat miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, Dumitru Dragomir, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a făcut câteva declaraţii incendiare.

Dumitru Dragomir (sursa foto looktv.ro)
Dumitru Dragomir (sursa foto looktv.ro)

Dragomir a fost audiat în dosarul în care afaceristul Dan Voiculescu şi fiica acestuia, Camelia Voiculescu, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la şantaj.

Dragomir este unul dintre personajele cheie ale dosarului, procurorii susţinând că Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, i-a ameninţat pe cei de la RCS&RDS că ar fi virat 1,7 milioane de euro în contul firmei Bodu SRL (deţinută de Dumitru Dragomir), sub forma unui contract, pentru a o obţine drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I.

Aflat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, Dumitru Dragomir a jurat “cu mâna pe Biblie” că nu s-a comis nicio infracţiune şi a ţinut să precizeze că “banii respectivi erau pentru cumpărarea clădirii Bodu. N-au avut nicio legătură cu drepturile tv. Se ştia de mult că cei de la RCS&RDS erau interesaţi de clădirea Bodu pentru că era potrivită pentru un studiu de televiziune”.

Mai mult, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal a ieşit la atac. Dumitru Dragomir i-a acuzat pe comisarii Gărzii Financiare că i-au solicitat o şpagă pentru a scăpa de alte controale şi că acordul dintre Bodu SRL şi RCS&RDS a fost ridicat în original de oamenii legii, dar fără a se încheia un proces verbal.

“Când au venit oamenii ăia în control, în 2012, am întrebat dacă este totul în regulă, iar directoarea economică de la Bodu mi-a spus că unul dintre comisarii de la Garda Financiară a cerut 5.000 de euro sau dolari. Banii erau ca ei să nu mai vină în control. Le-am spus că le dau o cafea sau o masă, dar bani nu le voi da niciodată. Atunci au luat originalul contractului, fără să facă un proces verbal. Procesul verbal a fost încheiat ulterior”, a afirmat Dumitru Dragomir.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version