După ce ELCEN şi Distrigaz au ajuns la un numitor comun în privinţa eşalonării datoriilor, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică seara, că este convinsă că nu vor fi probleme cu apa caldă şi căldura în Bucureşti, în iarna 2016-2017.

firea 1

“Vreau să-i asigur pe toţi bucureştenii şi pe studenţii care vor veni în Capitală la studii, ambasadele, reprezentanţele diplomatice şi turiştii care vin în Capitală că sub nicio formă nu se pune problema ca în Capitala României să nu fie apă caldă şi căldură în sezonul rece. Suntem ţară europeană. E o faptă penală să opreşti gazele sau să opreşti livrarea agentului termic”, a fost mesajul ferm transmis de Gabriela Firea.

Edilul nu uită să-i atace pe rivalii de la Partidul Naţional Liberal şi spune că “eu apăr drepturile bucureştenilor şi nu drepturile unor grupuri de interese, cum au făcut cei de la PNL”.

În legătură cu datoriile fabuloase ale ELCEN şi RADET, Firea spune că “într-adevăr sunt nişte sume uriaşe, dar acestea nu sunt o expresie a facturii, s-a ajuns deja la penalităţi la penalităţi”.

Într-o intervenţie avută la România TV, Firea anunţă că a trimis corpul de control pentru a verifica situaţia mai multor datorii ale RADET. Printre acestea se vehiculează şi o datorie de aproape un miliard de euro către ELCEN, iar Firea spune că “vă daţi seama că vorbim despre bugetul Primăriei Capitalei pe un an? Eu îi înţeleg pe cei de la PNL că au interese şi d-aia fac presiuni asupra primarului Capitalei, dar noi nu putem plăti în câteva zile o datorie acumulată în 10 ani. Ar însemna să nu mai facem nimic, şcoli, proiecte, grădiniţă, infrastructură, ar trebui să îngheţăm Capitala pentru a achita datoriile acumulate de toate conducerile care nu au avut un management eficient şi nu au avut responsabilitate”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version