Gabriela Firea, primarul Capitalei, a participat, luni, la inaugurea policlinicii ridicate cu ajutorul Nadiei Comăneci în incinta Aşezământului socio-medical al Fundaţiei Sfântul Spiridon Vechi.

firea

Încântată de proiect şi de ceea ce a văzut la faţa locului, Firea a anunţat că este gata să dea bani de la Primărie pentru ca bisericile din Bucureşti să se doteze cu săli de cursuri, cantine şi cabinete medicale.

“Având acest exemplu care deja funcţionează de şapte ani, vreau să sprijinim bisericile care au spaţiu şi doresc să se implice în acest program, să le sprijinim pentru construirea unor mici clădiri, anexe în curtea bisericilor, în care să fie ajutaţi copiii. Aici este şi o cantină, ceea ce e ideal să funcţioneze în fiecare astfel de aşezământ. Deci: sală de clasă pentru cursuri, cantină şi câteva cabinete medicale. Cred că este un program socio-medical extrem de ambiţios pe care vreau să îmi pun amprenta”, a spus edilul general.

Aşezământul socio-medical ridicat cu ajutorul Nadiei Comăneci cuprinde, în total, 14 cabinete medicale, şase laboratoare şi o farmacie care beneficiază de aparatură modernă şi de colaborarea unor medici specialişti în domenii precum cardiologie, medicină internă, pediatrie, oftalmologie, ORL şi fizioterapie.

Ioan Iordache, preotul paroh al Bisericii Sf. Spiridon, spune că “în clinica noastră se încearcă alinarea suferinţei şi a neputinţei”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version