Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta, in penultima zi a anului, trimiterea in judecata a lui Gheorghe Benea, fost director general al Loteriei Romane.

sursa foto fresh24.ro
sursa foto fresh24ro

Benea este personajul principal al unui dosar in care fostul director al Loteriei Romane este acuzat, in mod oficial, de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Conform procurorilor DNA, Benea a permis unuia dintre subalterni, Ovidiu Ripanu (sef serviciu achizitii), sa-i foloseasca semnatura pentru a incheia mai multe contracte prin care era prejudiciat bugetul Loteriei Romane.

Benea a aflat ulterior despre infractiunile comise de Ripanu dar nu a sesizat consiliul de administratie al Loteriei, nu a intreprins demersurile necesare pentru a anula procesele verbale ale contractelor si a dezinformat Ministerul Finantelor Publice cu privire la cele petrecute. In plus, Benea a initiat masuri de ascundere a fraudei si a prejudiciului pentru a nu fi revocat din functie.

Procurorii DNA sustin ca bugetul Loteriei a fost prejudiciat cu aproape 25,5 milioane de lei, bani care ulterior au fost spalati prin tranzactii bancare ce au implicat companii precum Form Trade, Perfect Tour sau Global Network System.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata si Ovidiu Ripanu, sef Serviciu achiztii de la Loteria Romana, pentru participatie improprie la abuz in serviciu si spalare de bani, Maricel Pacuraru, administrator Global Network System, pentru spalare de bani, complicitate la spalare de bani si participatie improprie la abuz in serviciu, Marius Ionut Marinescu, reprezentant al unei societati comerciale, pentru spalare de bani si participatie improprie la abuz in serviciu, si Emil Bertalan, administrator Global Network System, pentru doua infractiuni de complicitate la spalare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version