Ioan Rădulescu, fostul primar al comunei Copăceni din judeţul Ilfov, a fost reţinut, ieri, de procurorii DNA, pentru două infracțiuni de trafic de influență şi una de luare de mită: 150.000 de euro. El va fi prezentat astăzi instanţei Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

mita, spaga, dna, dga, flagrant

În ordonanța de reţinere, procurorii arată că în martie 2008, Rădulescu, în calitate de primar şi președinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni, a pretins și primit de la denunțător 150.000 de euro mită „din care, ulterior, i-a restituit acestuia 10.000 de euro, în echivalent lei”.

În schimbul şpăgii, edilul se angaja să intervină pe lângă ceilalți membri ai Comisiei astfel încât „suprafețele de teren ale unor persoane fizice ce aveau emise titluri de proprietate pe diverse suprafețe de teren din comuna Copăceni, jud. Ilfov și care intenționau să înstrăineze dreptul de proprietate, să fie poziționate una lângă alta în cadrul unui plan parcelar – întocmirea acestuia fiind un atribut al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni”.

Scenariul era ca terenurile respective să fie alipite în beneficiul cumpărătorului – care l-a şi denunţat la DNA – astfel încât să rezulte o suprafaţă mai mare, până la 10 – 20 de hectare de teren agricol.

„În luna octombrie 2015, pe fondul discuțiilor purtate cu reprezentanții persoanei denunțătoare (ce îi solicitau definitivarea lucrării parcelare în condițiile stabilite inițial sau în caz contrar restituirea „datoriei” de 140.000 de euro), inculpatul Rădulescu Ioan (în contextul în care nu mai exercita funcția de primar al comunei Copăceni, jud. Ilfov), a pretins foloase constând în nerestituirea „datoriei” de 140.000 de euro, urmând ca în schimb să intervină pe lângă actualii membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar al comunei Copăceni, în vederea definitivării planului parcelar conform înțelegerii inițiale avute cu denunțătorul la nivelul lunii martie 2008”, precizează DNA..

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version