Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, au participat luni la inaugurarea “Liniei Muzeelor”.

Proiectul are ca scop punerea în funcţiune a autobuzului cultural 362 care va funcţiona zilnic între orele 10.00 şi 22.00 şi care va lega între ele cele mai importante muzee din Bucureşti.

Cu numai 1,3 lei pe călătorie, pasagerii pot ajunge la unul dintre muzeele Nicolae Minovici, Grigore Antipa, Ţăranului Român, Cantacuzino, Literaturii, Curtea Veche, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul Sportului, Biblioteca Naţională sau Palatul Şuţu.

De asemenea, autobuzul va face opriri pe Şos. Kiseleff, în staţiile Piaţa Presei (ambele sensuri), Muzeul Satului (ambele sensuri) şi Arcul de Triumf, pe Calea Victoriei în staţiile Piaţa Victoriei, Gheorghe Manu, Bd. Dacia, Piaţa Revoluţiei, C.E..C., pe Şos. Cotroceni în staţia Carol Davila, pe Splaiul Independenţei, în staţia Pod Cotroceni, pe Bd. Libertăţii în staţia Palatul Parlamentului, pe Bd. Regina Maria în staţia 11 Iunie, pe Str. 11 Iunie în staţia Parcul Carol I, pe Bd. Mircea Vodă în staţia Mircea Vodă, Bd. I.C. Brătianu în staţia Universitate, pe Calea Moşilor în staţia Bd. Carol I, pe Str. Traian în staţia Foişorul de Foc, pe Bd. Gh. Magheru în staţiile Bd. N. Bălcescu şi Piaţa Romană, pe Bd. Lascăr Catargiu în staţia Piaţa Victoriei, pe Bd. Constantin Prezan în staţia Parc Herăstrău, pe Şos. Bucureşti-Ploieşti în staţia Gara Băneasa.

Se speră, cu această ocazie, în creşterea interesului turiştilor şi al bucureştenilor pentru muzee şi obiective turistice.

Traseul va fi asigurat cu patru autobuze care au fost închiriate pentru 30.000 de euro pe lună, dar Gabriela Firea consideră că “preţul este unul mic, comparativ cu efectele pe care le va avea această linie culturală”.

Ministrul Lucian Romaşcanu a ţinut şi el să precizeze că “îmi doresc ca această linie să crească interesul pentru această bogăţie culturală pe care o oferă muzeele şi obiectivele bucureştene”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version