La doar o zi după ce a anunțat public că Pavilionul Central Romexpo va fi transformat într-o Sală Polivalentă, primarul Gabriela Firea a venit cu detalii despre acest proiect.

firea gospodina

Edilul susține că Primăria va cheltui în jur de 30 de milioane de euro pentru a transforma clădirea respectivă într-o sală polivalentă care să poată găzdui absolut orice eveniment mai sportiv, mai puțin meciuri de fotbal și rugby.

Firea estimează că noua sală polivalentă va avea 15.000 de locuri și va fi dotată corespunzător cu absolut tot ce este nevoie, inclusiv vestiare și loje. Se estimează că sala va fi dată în folosință în vara anului 2018 pentru că este nevoie cam de șase luni pentru obținerea autorizațiilor necesare pentru reamenajarea interiorului și un an pentru lucrările efective.

Firea a precizat că exteriorul și structura clădirii vor rămâne la fel, de aici și costurile mai mici de executare. Din acest motiv, târgurile care erau organizate în Pavilionul Central vor fi relocate într-un pavilion nou care se construiește lângă Corpul A și va fi dat în folosință cât de curând.

Pe de altă parte, Firea anunță că nu renunță la ideea de a construi o astfel de sală polivalentă lângă Arena Națională. Este vorba despre proiectul mai vechi al lui Sorin Oprescu, proiect blocat acum în licitații și contestații.

Respectiva sală va avea 12.000 de locuri, va costa 80 de milioane de euro, pentru că este ridicată de la 0, și ar urma să fie gata în trei ani de la începerea lucrărilor.

Întrebată dacă Primăria își permite să ridice și să susțină financiar două astfel de săli, Gabriela Firea a precizat că aceste investiții aduc mari câștiguri Capitalei, atât financiar, cât și la nivel de imagine ori prin dinamizarea vieții sportive, culturale și de divertisment.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version