Ministerul Afacerilor Interne încasează lovitură după lovitură.

După ce s-a dovedit că un agent de la Poliția Rutieră București avea apucături scandaloase, acum MAI este lovit în plin de o decizie venită tocmai de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Astfel, autoritățile au de achitat o notă de plată de 9.000 de euro reprezentând daunele pe care trebuie să le achite către un bărbat de 60 de ani, din București.

În decembrie 2011, Victor Stanciu a fost dat în gât la poliție de o vecină care l-a acuzat că ocupă ilegal proprietatea publică, după ce și-a scos pe scara blocului mai multe bunuri personale în momentul în care a început să-și zugrăvească apartamentul.

Imediat la ușa lui Stanciu au bătut doi agenți de la Secția 19. Aceștia i-au solicitat să se legitimeze, dar bărbatul a refuzat pe motiv că nu știe care este motivul pentru care polițiștii îi solicită acest lucru.

Conform romaniatv.net, oamenii legii l-au luat pe sus pe bărbatul de 60 de ani și l-au condus la Secție, unde pensionarul ar fi fost bătut în continuu timp de 10 minute cu pumnii, picioarele și bastoanele.

Ulterior, victima a fost închisă într-o cameră. Cu greu, Stanciu s-a ridicat și a mers la ofițerul de serviciu solicitându-i să-l lase la toaletă. În momentul în care a văzut că pensionarul a făcut pe el, ofițerul i-a spus că mai bine merge direct acasă, pentru a nu murdări sediul Secției de Poliție.

Încurajat de rude și apropiați, Stanciu a mers la CEDO cu dosarul în care îi acuza pe polițiști pentru tratamentul aplicat. Și, după mai mult de 4 ani și jumătate, judecătorii de acolo i-au dat dreptate.

Asta în ciuda faptului că reprezentanții statului român au prezentat mai mulți martori civili, care s-a dovedit că nu au fost de față, dar au încercat să promoveze, greșit, și ideea că Victor Stanciu ar fi un bărbat cu un comportament violent și mare consumator de băuturi alcoolice.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version