Conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a decis, miercuri, suspendare din funcţie a şefilor ISU Bucureşti-Ilfov: inspector-şef colonel Mihai Guţă; prim-adjunct Intervenţie, lt. colonel Orlando Şchiopu; adjunct Prevenire şi control, lt. colonel Giani Aldoiu.

pompieri-autospeciala-oprescu-arafat-guta
Raed Arafat, şeful DSU, primarul Sorin Oprescu şi col. Mihai Guţă, inspectorul şef al ISU Bucureşti-Ilfov (sursă foto: PMB)

Decizia vine după ce conducerea IGSU a primit informaţii conform cărora pompierii de la ISU Bucureşti-Ilfov au minţit în legătură cu faptul că nu ştiau despre existenţa Clubului Colectiv.

Marţi seara s-au primit mai multe documente care arătau că cei de la ISU Bucureşti-Ilfov ştiau de existenţa Clubului Colectiv cu mai bine de o lună înainte de tragedia din 30 octombrie.

“La primirea sesizării, inspectorul general al IGSU a informat şeful DSU (Raed Arafat – n.r.), care a dispus în regim de urgenţă efectuarea unei verificări la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Din datele preliminare reieşite în urma verificării a rezultat faptul că documentul a fost identificat în corespondenţa primită de IGSU la data de 23 septembrie 2015, în jurul orei 23,30. Întrucât soluţionarea documentului era de competenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, acesta a fost redirecţionat unităţii în cauză, în dimineaţa zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare şi măsuri”, se precizează într-un comunicat de presă emis de IGSU.

IGSU va desemna o nouă conducere pentru ISU Bucureşti-Ilfov “care să asigure comanda temporară a unităţii”.

Se solicită, însă, şi darea şefilor suspendaţi ai ISU Bucureşti-Ilfov pe mâna procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie în condiţiile în care “nu există dovezi că ar fi fost efectuate verificări la faţa locului, deşi s-a solicitat acest lucru”.

conducerea isu bucuresti
sursă foto: tolo.ro
author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version