Un incendiu teribil a distrus, în noaptea de miercuri spre joi, partea superioară a unui bloc cu două scări din Gura Humorului.

Pompierii au intervenit cu şase autospeciale de stingere şi trei autoscări, dar au avut mari dificultăţi în intervenţie din cauza faptului că mansarda blocului era acoperită cu tablă.

Pompierii au fost obligaţi să decoperteze acoperişul pentru a putea interveni asupra focului care se manifesta în interior. De asemenea, pompierii au avut probleme şi din cauza oamenilor disperaţi care nu înţelegeau motivul pentru care ei trebuie să decoperteze acoperişul înainte de a interveni direct asupra flăcărilor.

Toţi locuitorii blocului au fost evacuaţi, iar cinci persoane au ajuns de urgenţă la spital, fiind intoxicate cu fum sau suferind din cauza unor atacuri de panică.

Ceilalţi locuitori ai blocului au înnoptat la rude şi prieteni sau la internatul Colegiului Alexandru cel Bun, pus la dispoziţie de autorităţi.

Joi dimineaţa, după lichidarea focului, s-a demarat o anchetă pentru a se stabili de la ce a izbucnit incendiului. În plus, urmează să se realizeze o expertiză pentru a se stabili dacă locuitorii pot reveni în clădire sau trebuie să rămână în continuare la rude şi prieteni.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version