La două săptămâni de la desemnarea sa în funcţia de primar general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin a demis 4 directori numiţi de Sorin Oprescu – aflat în arest preventiv pentru încă 30 de zile. 

stefanel-dan-marin-noul-primar-al-capitalei-18515080

“Au fost destituiți directorul Direcției de Cultură, cel al Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București și de la Direcția Audit Intern”, a anunţat noul edil.

La Administrația Spitalelor – înfiinţată de Oprescu în primul său mandat de primar – fusese „uns” Marius Savu, partenerul de afaceri al „doctorului”, iar la „Monumente”, Traian Radu Negrei.

În locul celor demiși au fost desemnaţi interimari. ”Urmează ca în termen de 60 de zile să fie organizat concurs, pentru că toate posturile care în acest moment sunt libere vor fi ocupate pe bază de concurs”, a asigurat Marin.

Totodată, “în urma comunicării cu instanțele judecătorești”, au fost suspendate contractele de muncă ale directorilor acuzaţi de procurorii DNA în dosarul instrumentat lui Oprescu, ei fiind, de asemenea, arestaţi preventiv. Este vorba despre Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, şi de Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, director general şi, respectiv, directorul adjunct al Centrului Cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia.

Totodată, primarul interimar l-a demis pe directorul de la Administrația Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Bogdan Popa.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version