Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, acuzat de crime împotriva umanităţii

Redeschiderea Dosarului Mineriada îl va afecta cel mai mare pe Ion Iliescu, fostul preşedinte al României.

sursa foto: monitorulcj.ro
sursa foto: monitorulcj.ro

Acuzat de toată lumea că a făcut apel la forţa brută a minerilor pentru a înăbuşi revolta din centrul Capitalei, Iliescu urmează să fie pus oficial sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii. Fostul preşedinte al României a fost chemat miercuri la Parchetul General pentru a fi înştiinţat în legătură cu redeschiderea dosarului şi pentru a afla acuzaţiile care i se aduc. După 25 de ani în care cercetările au bătut, practic, pasul pe loc şi multe dintre victimele mineriadei au obţinut despăgubiri masive la CEDO, autorităţile vor, în sfârşit, să găsească vinovaţii pentru evenimentele petrecute în perioada 13-15 iunie 1990. Şi cum Virgil Măgureanu, fostul director al Serviciului Român de Informaţii, s-a spălat pe mâini, victimele din 1990, respectiv patru morţi şi 1.000 de răniţi, îi vor fi imputate lui Iliescu, acesta riscând peste 15 ani de închisoare.

“Ca urmare a ordonanţei procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de infirmare a soluţiei şi confirmare a ordonanţei de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii militari continuă ancheta în dosarul nr. 47/P/2014 privind evenimentele din 13-15 iunie 1990. Prin ordonanţa nr. 47/P/2014 din data de 16 octombrie 2015, procurorii militari au dispus schimbarea încadrării juridice şi efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g şi j din Codul penal constând în reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aprox. 1.000 de persoane în zilele de 14 şi 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declanşat de către muncitori din unele centre industriale şi bazine carbonifere din ţară”, este comunicatul Parchetului care îi îngheaţă sângele în vene lui Iliescu.

Iar acesta nu este singurul dosar în care fostul preşedinte al României. Vă reamintim că, în urmă cu circa două luni, Iliescu a fost audiat în mare secret şi în legătură cu presupusele centre de detenţie ale CIA de pe teritoriul României. Iliescu a negat existenţa unor astfel de închisori, dar mai multe victime, cetăţeni străini, s-au plâns la forurile internaţionale că au fost torturate în închisori CIA construite în România cu largul concurs al autorităţilor de la Bucureşti.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv