Pentru a evita o tragedie precum cea din Club Colectiv, din 30 octombrie, reprezentanţii ISU au luat o decizie care s-ar putea să-i nemulţumească pe mulţi.

club colectiv 3
Reprezentantii ISU fac orice pentru a evita o noua tragedie precum cea din Club Colectiv

Astfel, cei de la ISU au anunţat că vor interzice folosirea focului pentru ambianţă în timpul concertelor şi a spectacolelor de teatru sau de operă.

Mai mult, cei organizează astfel de spectacole în aer liber “trebuie să obţină autorizaţie de securitate la incendiu pentru evenimentele desfăşurate în zone cu o capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune sau pe o suprafaţă mai mare sau egală cu 2.500 metri pătraţi, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor cu completările şi modificările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completată şi modificat cu H.G.R. nr. 19/2014”.

Cei de la ISU susţin că este strict interzisă folosirea oricărui element ce conţine foc, dacă la spectacole participă un număr mare de persoane.

În plus, cei de la ISU anunţă că “planificarea, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor fără obţinerea în prealabil a autorizaţiei de securitate la incendiu atrage după sine răspunderea contravenţională, respectiv penală, după caz, conform prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, responsabilitatea revenind în totalitate/ fără echivoc tuturor factorilor implicaţi în conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version