Judecătoria Sectorului 5 a amânat astăzi pentru 30 octombrie verdictul pe cererea procurorilor Parchetului General de confirmare a urmăririi penale a fostului preşedinte Traian Băsescu privind acuzaţia lui Corneliu Vadim Tudor pe tema răpirii jurnaliştilor în Irak.

basescu 42
Sursă foto: Fecebook Băsescu

Solicitarea procurorilor a fost discutată pe 7 octombrie la Judecătoria Sectorului 5 iar magistraţii au rămas în pronunţare.

Dosarul a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 în urma unei decizii din 6 august a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că această instanţă este competentă să judece cazul, pentru că Traian Băsescu nu mai are nicio calitate oficială.

Între timp, reclamantul Vadim a murit (14 septembrie). El îl acuza pe Băsescu de faptul că ar fi furat din banii pe care i-ar fi dat România drept răscumpărare pentru Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, răpiţi la Bagdad în anul 2005.

Băsescu: E o prostie

Prezent în instanţă pentru câteva minute la primul termen din 7 octombrie, Traian Băsescu a spus că reclamaţia împotriva sa este ”o prostie”, cerând desecretizarea dosarului răpirii jurnaliştilor.

“În declaraţia mea am spus că nu am secretizat nici măcar o foaie din dosarul răpirii jurnaliştilor. Nu era treaba mea partea operativă. Rolul meu a fost să pun cap la cap toate serviciile, ale armetei, SRI şi SIE, pentru a colecta informaţiile şi a face ca aceastea să lucreze în aceeaşi direcţie. Nu eu am avut dosarul operaţiunilor. El a avut cap de filă SIE”, le-a spus fostul preşedinte jurnaliştilor, la ieşire.

Băsescu a atras atenţia însă că soluţia de deschidere a acestui dosar este “o palmă pentru România”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version