Zeci de persoane au murit și sute sau poate chiar mii au fost marcate pe viață, fizic și moral, de tragedia petrecută în Club Colectiv, în octombrie 2015.

Imediat după acel moment, autoritățile au impus mai multe reguli stricte care, practic, au pus pe butuci numeroase afaceri și instituții extrem de importante pentru că funcționau în clădiri cu risc seismic sau care nu aveau aviz ISU.

O parte dintre acestea au fost afectate de legea care prevedea că nu mai pot funcționa afaceri și instituții în clădiri încadrate la risc seismic I sau II.

Între timp, se pare că autoritățile au uitat deja de tragedia din Colectiv și nici nu mai iau în calcul faptul că specialiștii anticipează un nou seism care să zguduie România în viitorul nu foarte îndepărtat.

Și au decis să elimine ideea că afaceri sau instituții nu mai pot funcționa în clădiri încadrate la risc seismic II. Astfel că în curând pot reapărea pe firmament restaurante, cluburi sau cinematografe puse pe butuci de legea dată imediat după tragedia din Colectiv.

Se menține interdicția pentru clădirile încadrate la risc seismic I, dar specialiștii dau asigurări că situația este la fel de gravă “pentru că nu este mare diferență între cele două grupe. Iar cu timpul, dacă se deschid afaceri în clădiri încadrate la risc seismic II, zidurile interioare se pot crăpa sau prăbuși’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version