Procurorii DNA l-au reţinut vineri seară pe Adrian Stan, primarul din Techirghiol, pe care l-au prins în flagrant în timp ce lua şpagă 40.000 de lei de la un afacerist căruia îi dăduse mai multe contracte cu dedicaţie.

Adrian Stan (sursa foto: adevarul.ro)
Adrian Stan (sursa foto: adevarul.ro)

UPDATE ora 15.30: Primarul Stan a fost arestat preventiv.

Procurorii DNA arată în ordonanţa de reţinere că “în 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol”.

“În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante”, se mai arată în document.

Primarul din Techirghiol va fi prezentat astăzi magistraţilor Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În anchetă procurorii au primit sprijin de specialitate de la SRI, ceea ce înseamnă că deţin interceptări.

Adrian Stan rămâne în memorie ca fiind unul dintre puţinii primari din judeţul Constanţa care a refuzat să facă pasul către PSD, deşi a fost curtat insistent. Membru important al PNL, Stan este la al doilea mandat la şefia Primăriei Techighiol. Primul mandat l-a obţinut la o diferenţă de un vot, dar al doilea mandat, cu un scor zdrobitor: peste 80% din voturi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version