Guvernul a lansat în dezbatere publică, miercuri, Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei, cu 47 de măsuri pentru toate categoriile de vârstă (vezi document la finalul articolului).
Obiectivele documentului sunt corelate cu cele ale Strategiei Europa 2020.
În perioada următoare vor fi constituite grupuri de lucru care pune la punct proiectul.
“Vrem să constituim împreună un parteneriat sau o coaliție antisărăcie, care să reunească ONG-urile și autoritățile publice. Nu este suficient că avem fonduri, este nevoie de o utilizare eficientă a acestora și de umanitate. Unele dintre măsurile incluse în pachet se aplică deja, dar au nevoie de o mai bună coordonare, unele le pregătim împreună, iar pentru altele am vrea să pornim de la experiențe punctuale pe care dvs. le aveți la nivel local, și să încercăm să le reorganizăm sau să le extindem, pe parcurs”, a declarat premierul Dacian Cioloș, în cadrul dezbaterii de la Palatul Victoria.
Două dintre obiectivele acestui pachet sunt creșterea ratei de ocupare a populației cu vârsta între 20-64 de ani, de la 65,7% în 2014, la 70% în 2020, și reducerea, până în anul 2020, cu cel puțin 580.000 de persoane a celor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.
Măsurile din Pachet sunt structurate pe categorii de vârstă, au un calendar de aplicare și sunt identificate surse de finanțare.