Zilele trecute o știre uluitoare a făcut înconjurul agențiilor de presă.

Carina Turcan

Carina Țurcan, o tânără născută în Republica Moldova și care este membru în Consiliul de Administrației al companiei Inter Rao, a fost arestată în Rusia.

Carina Țurcan a fost acuzată oficial de spionaj în favoarea României. Presa din Rusia a precizat că Tribunalul din Lefortovo a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 60 de zile.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au precizat, miercuri, că, într-adevăr, Carina Țurcan are și cetățenie română.

Mesajul MAE a fost următorul: “Ministerul Afacerilor Externe a solicitat oficial Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti detalii suplimentare şi clarificări cu privire la cazul menţionat. Din datele obţinute la acest moment, persoana vizată deţine şi cetăţenie română. MAE atrage atenţia asupra caracterului speculativ al informaţiilor vehiculate în mass-media ruse şi îndeamnă la abordarea cu precauţie a subiectului”.

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a atras atenția asupra faptului că “deocamdată această situație se desenează la nivelul presei. Nu avem nicio comunicare oficială din partea Ambasadei Rusiei. Știm că persoana respectivă are mai multe pașapoarte, român, rusesc și moldovenesc. În cazul în care va fi nevoie, suntem pregătiți să oferim asistență culturală pentru a ne asigura că îi sunt respectate drepturile”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version