Polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră au aplicat amenzi de peste 16 milioane de lei şi au confiscat mărfuri şi bunuri de 1,2 milioane lei în zilele premergătoare Crăciunului.

politia-frontiera-vama-36-550x412

Oamenii legii au constatat 3.600 de infracțiuni, dintre care 1.953 de natură judiciară, 69 la Codul silvic și 980 la regimul circulației

Pe de altă parte, Crăciunul 2015 a fost “cel mai liniștit și sigur din ultimii 5 ani” graţie planului “Sărbători de iarnă în siguranță”, relevă bilanţul prezentat în această dimineaţă de MAI.

“Acest lucru se datorează inclusiv mobilizării și efortului colegilor noștri: polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, piloți, medici și paramedici SMURD”, a aprecizat comisarul comisar de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Mai puţine fapte cu violenţă

Concret, numărul omorurilor au fost de 8 ori mai mic decât în 2011, tentativele de omor s-au diminuat față de media ultimilor ani iar faptele comise cu violență au scăzut de 3 ori față de 2014.

Cât privește comerțul cu articole pirotehnice, au fost confiscate 37,8 tone de astfel de materiale și au fost constatate 328 de infracțiuni. În prezent, 331 de persoane sunt cercetate pentru acest tip de fapte.

“Este de reținut că nu s-au înregistrat cazuri de rănire ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice și nici distrugeri cauzate de folosirea acestora în mod necontrolat”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Peste 870 de manifestări publice

În prima zi de Crăciun s-au aflat la datorie 37.000 angajați ai MAI. Față de o zi normală, când media evenimentelor este de aproximativ 450,  au fost înregistrate 322 de evenimente, a precizat Dajbog.

În această săptămână, echipajele Jandarmeriei au menținut ordinea publică la peste 870 de manifestări publice și au executat misiuni de pază și protecție la aproximativ 9.500 de obiective.

“Având în vedere că săptămâna viitoare este Revelionul, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor asigura măsurile de ordine publică la cele aproximativ 150 de evenimente publice confirmate până în prezent, ce urmează să fie organizate în întreaga țară – concerte, spectacole și alte manifestări de acest gen, pentru ca fiecare dintre participanți să se bucure în siguranță de acest sfârșit de an”, a transmis Dajbog.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version