După protestul de sâmbătă al angajaților din Poliţie și discuțiile dintre liderii sindicali și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la sediul Guvernului, aceasta le-a spus că are nevoie de mai mult timp pentru identificarea fondurilor pentru rezovarea inechităţilor salariale, anunţă MAI.

La discuțiile de sâmbătă, alături de ministrul de Interne Carmen Dan s-au aflat ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Daniela Pescaru.

Carmen Dan susține că pentru rezovarea inechităţilor salariale este nevoie de mai mult timp pentru a identifica sursele de finanţare şi modalitatea tehnică prin care să fie aplicate aceste soluţii, iar o nouă întâlnire a fost programată pentru luni, 27 martie, pentru a stabili împreună alte două propuneri de amendamente la OUG nr. 9, din 2017, cu privire la sporul de permanenţă şi acordarea unui procent de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale.

“Am mai discutat cu sindicatele din Poliţie şi în săptămânile trecute. Nu suntem aici pentru a deconta noi ce nu s-a făcut în trecut. Am deschiderea şi dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Împreună trebuie să găsim soluţii. Vă asigur că fac parte dintr-un guvern care pune în practică exact ce a promis”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

“Cunoaştem discrepanţele, care s-au creat în ultimii ani în domeniul salarizării şi toţi trebuie să înţelegem că aceste probleme nu pot fi rezolvate deodată, fără a afecta semnificativ bugetul. Prin legea salarizării unitare, aceste disfuncţionalităţi vor fi soluţionate, şi se vor îndrepta toate inechităţile salariale din sistem. Fac un apel la liderii sindicali să sprijine demersurile noastre, să accepte un dialog constructiv în vederea finalizării legii unice a salarizării”, a declarat ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea.

“În cadrul întâlnirii, Ministrul Afacerilor Interne a reamintit că până la acest moment, aproape 80.000 de oameni au beneficiat de aplicarea HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Totodată, au fost iniţiate o serie de amendamente la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.9 din 2017, care în acest moment se află în dezbaterea Parlamentului prin care sporurile si majorările salariale, stabilite proporţional cu timpul efectiv lucrat, inclusiv sporul pentru politie judiciara, să se determine prin raportare la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare. În plus, se propune devansarea termenului de acordare a cuantumului salariului de merit pentru toţi poliţiştii astfel încât să fie acordat în luna aprilie şi nu în luna august cum este prevăzut în prezent, precum şi eliminarea discrepanţelor salariale dintre personalul medico-sanitar din cadrul MAI, pe de o parte, şi cei din structura Ministerului Sănătăţii”, se mai arată în comunicat de presă al MAI.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version