Începând de vineri, 28 septembrie, intră în vigoare noua lege de organizare și funcționare a asociațiilor de proprietari.

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Această lege aduce câteva modificări semnificative care trebuie neapărat să fie luate în seamă de toți românii, dar în special de cei care stau la bloc.

Pentru că una dintre prevederi arată că proprietarii de apartamente vor fi obligați, de acum înainte, să participe la ședințele de bloc.

Oamenii nu mai pot fi reprezentați de președintele asociației de proprietari, de administrator sau de un membru al comitetului de bloc.

În schimb, cei care nu pot ajunge la ședințe pot fi reprezentați de un alt membru al asociației printr-o împuternicire scrisă și semnată.

De asemenea, conform avocatnet.ro, noua lege propune amendarea cu sume cuprinse între 500 și 3.000 de lei a proprietarilor care nu permit accesul în locuință pentru reparații, lucrări sau în situații de urgență. Însă nu se va sări imediat cu amendă, ci doar după ce proprietarul a primit un preaviz motivat din partea asociației.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version