Sistemul informatic Revisal este pregătit să suporte modificarea contractelor individuale de muncă până la 1 ianuarie, după majorarea salariului minim pe economie de la 1.450 de lei la 1.900 de lei/lună și trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, a declarat miercuri, în debutul ședinței Guvernului, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

“Referitor la întrebarea pe care mi-ați pus-o în ședința de Guvern de săptămâna trecută, dacă Revisalul este pregătit astfel încât să poată să suporte modificarea contractelor individuale de muncă de la data de 1 ianuarie, vreau să vă spun că am făcut toate verificările necesare, sistemul informatic este pregătit. De altfel, în perioada următoare vom veni cu o hotărâre de Guvern care prelungește la 20 de zile lucrătoare, adică pentru toată luna ianuarie, perioada de introducere a contractelor individuale de muncă, astfel încât angajatorii să nu aibă niciun fel de problemă din acest punct de vedere”, i-a spus Vasilescu premierului Mihai Tudose.

“Salariul minim brut pe țară va crește la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale (trecerea contribuțiilor de la angajtori la angajați – n.r.). Suma este aferentă salariului prevăzut în programul de guvernare, care era de 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018, în condițiile în care, la vremea respectivă, nu fusese luată în calcul întoarcerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat”, a spus Olguța Vasilescu la ședința de săptămâna trecută a Executivului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version