“Nu contestăm necesitatea acestei legi, ci faptul că în textul ei au fost introduse prevederi care nu răspund unor probleme de fond, însă vor conduce la blocarea activităţii asociaţiilor şi fundaţiilor şi altor persoane juridice fără scop patrimonial din România”, scriu ONG-urile în apelul către șeful statului.

Printr-o scrisoare semnată de 129 de ONG-uri, președintele Klaus Iohannis este chemat să nu promulge Legea privind combaterea spălării banilor şi să o retrimită la Parlament pentru a reexamina prevederile privind activitatea asociaţiilor.

Totodată, ONG-urile apelează pla șeful statului să ceară opinia Comisiei de la Veneţia.

„Parlamentul României a adoptat în data de 24 octombrie 2018 proiectul de Lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, în ciuda criticilor vehemente ale societăţii civile la adresa unor articole considerate abuzive şi neconforme cu Directiva Europeană privind spălarea banilor, pe care o transpune. Cele 129 organizaţii semnatare, vă adresăm cererea de a nu promulga proiectul de lege menţionat, în forma actuală, şi vă solicităm să sesizaţi Comisia de la Veneţia pentru a obţine o opinie în acest sens. Nu contestăm necesitatea acestei legi, ci faptul că în textul ei au fost introduse prevederi care nu răspund unor probleme de fond, însă vor conduce la blocarea activităţii asociaţiilor şi fundaţiilor şi altor persoane juridice fără scop patrimonial din România”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Centrul de Resurse pentru participare publică.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version