O tonă de gălbenuş de ou lichid, provenit din Germania și contaminat cu insecticid Fipronil, a fost descoperit de inspectorii ANSVSA într-un depozit din Timiș.

Astfel, România nu scapă de pericolul ouălor contaminate, în ciuda faptului că aNSVSA a dat asigurări că ține totul sub control, după scandalul izbucnit în urmă cu două săptămâni.

Totuși, ținând cont de faptul că ouă contaminate pot fi utilizate în produsele de patiserii și cofetării, cel mai prudent este ca produsele de acest fel să nu fie consumate în perioada următoare, potrivit medicilor.

Până acum, opt ţări au fost afectate contaminarea ouălor cu insecticid și iată că, joi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că a depistat un caz în judeţul Timiş.

“Lotul respectiv a fost reţinut în depozitul unităţii unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare. Cele 1.000 de kg vor fi neutralizate prin incinerare. Toate structurile teritoriale judeţene sunt în alertă pentru a acţiona în cel mai scurt timp, în cazul în care se vor primi noi notificări privind ouăle contaminate cu Fipronil. Comisia Europeană a transmis tuturor Statelor Membre urmatoarea recomandare: <<Este necesar ca toate statele membre să fie vigilente în ceea ce priveşte produsele utilizate pentru controlul acarianului roşu în unităţile de păsări pentru a se asigura că nu au loc tratamente cu substanţe neautorizate>>”, transmite ANSVSA.

ANSVSA desfăşoară controale în fermele avicole din ţară.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version