Reprezentanţii Poliţiei Române anunţă că, săptămâna trecută, a avut loc o amplă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

S-a acţionat într-o singură zi, poliţiştii având ca obiectiv, în mediul rural, depistarea pietonilor care se deplasează neregulamentar pe drumurile publice, iar în mediul urban, prevenirea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public.

Au fost aplicate 7.315 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre acestea 3.622 au fost aplicate pietonilor, pentru utilizarea necorespunzătoare a platformei drumului public. 3.101 dintre acestea au fost aplicate pentru traversarea neregulamentară a drumului public, iar 512 pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă.

Din cele 3.622 de sancţiuni aplicate pietonilor, în 1.527 de cazuri a fost aplicată amendă, iar în celelalte 2.095 a fost aplicat avertisment.

În funcţie de mediul constatării abaterilor, 2.760 de sancţiuni au fost aplicate în mediul urban, iar 862 în cel rural.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version