Minerilor din schimbul 3 care s-au blocat în subteran luni seară la Paroșeni li s-au alăturat, marţi dimineaţă, colegii din schimbul 4 dar și cei din mina Uricani, astfel că numărul lor a ajuns la 360.

mineri-subteran

Oameni sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit banii pe care trebuiau să-i încaseze pe 29 noiembrie şi care se tem că minele vor fi închise.

La Uricani s-au blocat în subteran 47 de mineri din schimbul patru şi 78 de mineri din schimbul întâi, iar la Paroşeni s-au blocat în subteran 27 de mineri din schimbul trei, 64 de mineri din schimbul patru şi 141 de mineri din schimbul întâi.

Minerii vor forma o delegaţie care va merge să discute cu conducerea Societăţii de Închideri Mine. Delegaţia va fi formată din câte un lider de sindicat şi un miner de la fiecare dintre cele două mine.

Ei vor ca reprezentanţii Ministerului Energiei să le asigure măcar salariile pe lunile decembrie şi ianuarie, deşi mina Paroşeni este programată să fie închisă abia la sfârşitul anului viitor.

Minele Paroșeni, Uricani și Petrila fac parte din Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ). În total, peste 880 de angajați ale acestor exploatări vor fi disponibilizați, la mina Petrila extragerea cărbunelui fiind deja oprită.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version