Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi în jur de 180 au fost rănite în urma unui incendiu produs vineri seara şi care a cuprins Clubul Colectiv din Capitală.

sursa foto: ancheteonline.ro
sursa foto: ancheteonline.ro

Locaţia se află în Sectorul 4 şi, după ce s-a petrecut tragedia, au apărut zvonuri conform cărora patronii Clubului Colectiv nu aveau toate actele în regulă pentru funcţionare.

Totuşi, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, susţine că angajaţii Primăriei şi-au făcut pe deplin datoria în ceea ce priveşte clubul respectiv.

“Noi am îndeplinit toate normele pentru eliberarea acordului de funcţionare a Clubului Colectiv. Legea poliţiei locale spune că, pentru eliberarea acordului de funcţionare, trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la registrul comerţului. Locatarul dă declaraţie pe proprie răspundere despre activitatea pe care trebuie să o desfăşoare. Acordul de funcţionare însumează toate acordurile de la toate institiîutiile”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Edilul susţine că cei de la Clubul Colectiv au fost controlaţi în urmă cu 10 zile şi aveau în termen de valabilitate atât Autorizaţia de Funcţionare, cât şi Contractul de locaţiune. Însă, reprezentanţii firmei au fost amendaţi pentru că “societatea desfăşura activitate de alimentaţie publică folosind personal necalificat”.

Rămâne un mare semn de întrebare în legătură cu posibilitatea ca în Clubul Colectiv să se desfăşoare evenimente cu caracter pirotehnic. Se pare că firma nu deţinea acest drept.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version