La numai două zile după ce scăpasem de Codul Galben de ploi torențiale ce cuprinseseră aproape întreaga țară, o nouă avertizare a fost emisă luni dimineață de meteorologi, până miercuri, 1 august.

Astfel, de duminică la ora 14.00 și până luni la ora 21.00, mai multe județe se află sub avertizare Cod Galben de ploi.

Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp. 

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

De luni de la ora 21.00 până miercuri la ora 9.00, Codul Galben își achimbă configurația. Iată precizările ANM:

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în nordul Moldovei, local în Transilvania și Oltenia, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona Munților Banatului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, ploile nu vor înceta nici miercuri, ele fiind prezente inclusiv joi, ponderea lor mutându-se spre vestul și sud-vestul țării, iar abia spre sârșitul săptămânii vor înceta. Cantitățile de apă vor fi însă mai reduse.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version