Noul pod de la Agigea a fost deschis în această dimineaţă traficului rutier între Portul Constanţa şi Autostrada Soarelui. Este cel mai mare din ţară: are 360 m lungime, 17 m lăţime şi o deschidere centrală de 200 m. Tot astăzi s-a dat liber accesului pe la Poarta 10 bis a portului, pe ambele sensuri.

noul-pod-Agigea

Deocamdată, podul leagă Autostrada Soarelui doar cu porţile 7 şi 10 ale Portului Constanţa, dar până la sfârşitul anului ar trebui terminat şi sectorul de drum ce va uni partea de sud a portului cu DN 39 Constanţa – Vama Veche, la intrarea în Eforie Nord.

Investiţia a costat 28 de milioane de euro, fiind cofinanţată 70% din fonduri structurale şi realizată de antreprenorul general Apolodor Comimpex SRL.

pod nou agigea 2

Potrivit Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, lucrările de montaj al aparatelor de reazem definitive s-au finalizat acum două săptămâni, pe 6 octombrie, “în prezent fiind îndeplinite condiţiile pentru demararea etapei de recepţie la terminarea lucrărilor”.

pod nou agigea 3

Anul trecut în noiembrie, premierul Victor Ponta a participat la testarea podului cu 36 de camioane încărcate ce l-au traversat simultan. Aflat în campanie electorală pentru prezidenţiale, el a anunţat că podul va fi deschis circulaţie „în curând”. Iată că a trecut aproape un an până să se întâmple minunea. Motivul: construirea unui  drum cu două benzi pentru legătura dintre pod şi DN39 nici măcar nu începuse, deşi era inclusă în proiect.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version