Zeci de polițiști de la Brigada Rutieră București au participat, marți dimineața, la o acțiune pentru reducerea riscului rutier.

 

Polițiștii au acționat pe majoritatea arterelor principale din București și au urmărit  întreaga plajă de abateri de la normele rutiere, cu preponderență depistarea conducătorilor auto care depășesc coloana de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului.

Cum era de așteptat, polițiștii au bătut recordul în materie de sancțiuni contravenționale. 

În numai două ore au fost reținute 11 permise de conducere, din care 7 pentru depășirea coloanei de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului. Au fost aplicate 64 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 18.560 lei.

Polițiștii atrag atenția că depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului se sancționează contravențional cu 4-5 puncte amendă (un punct amendă 1.450 lei) și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Mesajul oamenilor legii este cât se poate de clar: “recomandăm respectarea regulilor de circulație pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere nedorite”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version