Structurile de poliție rutieră din țară au primit de astăzi în dotare 400 de autospeciale Volkswagen Polo, echipate cu motor pe benzină, capacitatea de 1.200 cmc și 90 de cai putere, achiziționate prin programul „Rabla”.

vw polo, politia romana
Sursă foto: IGPR

IGPR precizează, într-un comunicat, că prețul unei astfel de maşini a ajuns la 11.496 de euro, cu TVA, incluzând aici și dotările suplimentare:

– rampă de avertizare acustică și optică

– acumulator suplimentar

– inscripționare

– elemente speciale pentru instalarea echipamentelor de comunicații.

vw polo, politia romana 3
Sursă foto: IGPR

Până la sfârșitul anului, toate autospecialele achiziționate până în prezent de Poliția Română și distribuite structurilor de ordine publică vor fi dotate cu sisteme optico-acustice.

Peste 3.ooo de maşini noi în ultimii 3 ani

Programul de înnoire a parcului auto al MAI a început în 2012, când Poliția Română a fost dotată cu 144 de autospeciale (71 de Dacia Duster şi 73 de Dacia Logan).

Operaţiunea a continuat în 2014, cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete şi restul autospeciale Dacia Duster.

De la începutul anului 2015, Poliţia s-a mai înnoit cu 2.386 de vehicule Logan Ambiance, destinate structurilor operative și celor de ordine publică.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version