Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit mai multe articole textile, de marochinărie şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetaţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Acţiunea a avut loc marţi, când poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au selectat pentru control un autocamion, aparţinând unei firme de transport internaţional, condus de cetăţeanul român L.M., în vârstă de 38 de ani.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, mai multe colete de diferite mărimi ce conţineau 1.469 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse de marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul a declarat că firma transportatoare a contractat un transport din Grecia către Germania, el neavând cunoştinţă că produsele transportate sunt contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 210.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version