Poliţiştii din Alba au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic. În urma a 32 de controale, în fondul forestier şi locuri de depozitare şi asupra a 140 de autovehicule, au fost constatate şapte infracţiuni şi 113 abateri contravenţionale, fiind confiscate 36 de metri cubi de material lemnos.

Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat acţiunea pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Au fost efectuate cinci controale la societăţi comerciale şi în fondul forestier, fiind instituite şi 18 filtre rutiere, în cadrul cărora au fost verificate 143 de mijloace de transport.

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate şapte infracţiuni, dintre care patru de tăiere ilegală de arbori şi au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 26.200 de lei. Totodată, au fost confiscaţi 36 de metri cubi de material lemnos, ce au fost lăsaţi în custodia unor ocoale silvice.

Poliţiştii de ordine publică, poliţie rutieră şi de investigare a criminalităţii economice au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi de specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Silvice.

Acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice vor continua.

Implicaţi în proiect, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au depistat, pe DJ 750 C, un autovehicul condus de un bărbat din judeţul Bistriţa Năsăud, ce transporta buşteni de molid.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că pe avizul de însoţire al materialului lemnos era trecută cantitatea de 18,5 metri cubi de material lemnos, iar în realitate, camionul transporta 33,5 metri cubi.

Faţă de societatea comercială, deţinătoare a materialului lemnos, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de 15,08 metri cubi de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Aiud.

De asemenea, a fost depistată în trafic, în Alba Iulia, o autoutilitară ce transporta 7,5 metri cubi de material lemnos, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente din care să rezulte provenienţa legală a acestuia.

Faţă de conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 49 de ani, din Alba Iulia, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Alba Iulia.

Şi poliţiştii Postului de Poliţie Roşia de Secaş au identificat trei bărbaţi din comună care, în perioada 5-8 septembrie a.c., ar fi tăiat, fără drept, şi ar fi sustras 62 de arbori, din fondul forestier al comunei.

Pe numele lor au fost întocmite dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetaţi pentru tăiere ilegală şi furt de arbori. Poliţiştii au găsit, în urma cercetărilor, 11 metri cubi de material lemnos, cantitate ce a fost indisponibilizată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version