64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragediei din Club Colectiv, din octombrie anul trecut, iar reprezentanţii Primăriei Sector 4 au dorit, încă de pe vremea lui Cristian Popescu Piedone, ridicarea unui monument în memoria victimelor.

incndiu_colectiv_27176500

Piedone a intrat pe mâna procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi s-a retras din politică, dar demersurile pentru ridicarea monumentului au continuat.

Însă noii şefi ai Primăriei şi-au dat urât de tot cu stângul în dreptul. Au decis ca monumentul să fie ridicat într-o zonă din Parcul “Lumea Copiilor” dedicată grătarelor şi au dat contractul de ridicare, unul de zeci de mii de euro, prin atribuire directă unei firme aflată în subordinea unui UNPR-ist.

După ce mai multe ONG-uri le-au bătut obrazul, iar mii de oameni au ameninţat cu acţiuni de protest, cei de la Primăria Sector 4 au decis vineri, în sfârşit, suspendarea acţiunii de ridicare a monumentului.

Decizia a fost luată de primarul interimar, Daniel Băluţă, care a anunţat că va fi demarată şi o anchetă.

Ancheta va fi realizată de Corpul de control al Primăriei, care trebuie să verifice modul în care a fost atribuit contractul, dar şi dacă s-au obţinut toate avizele necesare pentru ridicarea construcţiei respective.

Momentan, Daniel Băluţă a decis inclusiv suspendarea conducerii Direcţiei Parcuri a Sectorului 4.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version