La 10 ani de când au apărut primele proteste în legătură cu situaţia locuitorilor din zona Prelungirea Ghencea, Primăria Capitalei anunţă că a început lucrările pentru dezvoltarea traficului din zona respectivă.

Astfel, Mirela Ioniţă, şefa Administraţiei Străzilor, anunţă că din 22 martie s-a început marcarea trecerilor de pietoni şi remedierea deficienţelor din carosabil, respectiv plombarea gropilor apărute după topirea zăpezilor.

În plus, începând cu data de 1 aprilie se va lucra la realizarea unor trotuare care să permită pietonilor deplasarea în zonă fără a mai bloca traficul rutier.

Trotuarele respective, considerate soluţie provizorie până în momentul în care se va putea face extinderea şoselei, vor avea o lăţime de 1,5 metri şi o lungime de trei kilometri, până la limita administrativă cu judeţul Ilfov.

Se speră ca lucrările la trotuare să nu dureze mai mult de o lună şi jumătate, urmând ca aceste trotuare să aibă o valabilitate de patru ani, timp în care se speră şi la lărgirea şoselei.

În 2007, Alpine Bau şi Search Corporation au obţinut contractul pentru dezvoltarea acestei şosele, dar firma contractantă a intrat în faliment, iar de atunci întreaga poveste a intrat în impas, în ciuda protestelor constante ale locuitorilor din zona respectivă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version