Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, este nemulțumită de starea deplorabilă în care se află Centrul Vechi al Bucureștiului.

Firea este nemulțumită în special de faptul că cele mai multe dintre clădirile vechi au fost lăsate în paragină, nefiind întreținute de comercianții care au afaceri în zona respectivă.

De asemenea, Firea este nemulțumită de faptul că respectivii comercianți lasă sacii plin cu gunoaie și multe alte resturi în chiar mijlocul străzilor.

Firea vrea un nou regulament pentru firmele care activează în zonă, regulament care ar urma să intre în vigoare peste aproximativ două săptămâni și care prevede amenzi usturătoare pentru cei care nu-și curăță mizeria sau nu întrețin clădirile pe care le utilizează.

Amenzile ar urma să fie acordate în urma unor controale la care să participe echipe mixte alcătuite din reprezentanți ai Primăriei, ai Poliției Locale și ai Gărzii de Mediu.

“În maximum două săptămâni vom face un nou regulament pentru Centrul Vechi. Am un teanc de fotografii din centrul istoric care nu ne fac cinste. Amenzile vor fi drastice. Ne vom implica maxim, dar dorim o responsabilitate şi din partea comercianţilor. Voi avea toleranţă zero la a mai permite ca mai ales în Centru clădirile istorice de patrimoniu să fie în continuare ca după război: foarte murdare, afectate de vreme, pline de graffiti. Am vorbit şi la Universitatea din Bucureşti, la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, să cureţe faţadele, noi oferim tot sprijinul, dar şi dumnealor să îşi convoace senatul, să facă ceva. Dacă nu se înţelege să cooperăm, atunci vom da amenzi drastice. Noi oferim sprijin”, a fost mesajul transmis de Firea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version