Reprezentanţii Primăriei Capitalei anunţă că au demarat programul de dezinsecţie a parcurilor şi spaţiilor verzi din Bucureşti, după ce mai multe persoane au reclamat înţepături de căpuşe.

sursa foto dezinsectienonstop.ro

Specialiştii avertizează că oscilaţiile de temperatură şi condiţii meteo din ultimele săptămâni favorizează apariţia insectelor responsabile cu transmiterea mai multor boli către om.

Se vorbeşte în special de prezenţa ţânţarilor şi a căpuşelor, insecte care, la nivel mondial, reprezintă principalul pericol pentru transmiterea bolilor la oameni.

Aproximativ 1.500 de bucureşteni reclamă înţepături de căpuşe de-a lungul unui an. Dintre aceştia, anul trecut, 762 au prezentat simptome ale bolii Lyme, dar în cele din urmă doar în 320 de cazuri a fost confirmată boala respectivă.

Iar specialiştii atrag atenţia că ar trebui să fim atenţi şi la muşcăturile ţânţarului-tigru, deşi “până acum nu s-a confirmat prezenţa virusului Zika în ţara noastră, ca transmitere locală, deşi s-a înregistrat prezenţa ţânţarului-tigru adaptat la mediul urban”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version