Ca orice instituţii care se respectă, primăriile din Bucureşti încep să prezinte şi ele cifrele pe anul trecut.

documente, cerere, primarie

Iar rezultatele înregistrate la nivel economic sunt de-a dreptul uimitoare. Nu pentru că s-ar fi făcut cine ştie ce realizări, ci tocmai pentru că Primăria Capitalei şi cele şase primării de sector au încheiat anul cu peste un miliard de lei bani necheltuiţi.

Asta înseamnă lipsă de proiecte şi lipsa de curaj a noilor primari, aleşi în vara anului trecut, de a face decontări.

Primăria Municipiului Bucureşti a rămas cu 700 de milioane de lei bani necheltuiţi, o cifră uriaşă dacă ne raportăm la bugetul total de 3,7 miliarde de lei. S-a ajuns la această situaţie pentru că, dintr-un motiv sau altul, PMB nu a mai apucat să facă investiţii în proiecte precum lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, pistele pentru biciclete sau pasajul pietonal de la Piaţa Eroii Revoluţiei.

Primăria Sectorului 1 a rămas cu 20 de milioane de lei, Primăria Sectorului 2 a rămas cu 267 de milioane de lei, Primăria Sectorului 3 a rămas cu 57 de milioane de lei, reprezentanţii Primăriilor Sectoarelor 4 şi 5 încă nu au oferit cifrele excedentelor, iar Primăria Sectorului 6 a raportat un excedent de peste 8 milioane de lei.

Cifrele uriaşe sunt îngrijorătoare în condiţiile în care Capitala are nevoie, urgent, de planuri pentru descongestionarea traficului şi reducerea poluării.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version