Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache (PSD), s-a pozat la groapa de gunoi Iridex, pentru a demonstra că măsoară cu nasul nivelul poluării.

depozit ilegal de gunoi

În 10 octombrie expiră Autorizația de Mediu pentru groapa de gunoi Iridex, iar perspectiva prelungirii acesteia pentru următorii 4 ani “este de neacceptat pentru toți bucureștenii care locuiesc în zona de nord a orașului”, spune edilul.

Tudorache anunță că va declanșa “o acțiune civică împotriva celor 19 gropi de gunoi poluante din nordul Bucureștiului”, fără a da însă amănunte.

Trebuie să aducem în legalitate industria depozitării gunoaielor din nordul orașului. Împreună cu cei care nu mai pot locui în casele lor din cauza mirosului și cu asociațiile de protecția mediului, vom declanșa o campanie pe internet și în presă”, sunt singurele indicii.

poluare la groapa Iridex

Într-un comunicat de presă, Primăria sectorului 1 transmite că în cartierele Pajura, Bucureștii Noi, Chitila și Străulești aerul este de nerespirat iar nivelul poluării se extinde spre centrul Capitalei.

Edilul arată cu degetul spre Ministerul Mediului și Garda de Mediu, cărora le cere “să ia toate măsurile pentru a-i obliga pe proprietarii gropilor de gunoi să intre în legalitate și să nu mai pună în pericol sănătatea locuitorilor Sectorului 1”.

tudorache gunoi groapa

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version