Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, joi seara, plasarea în arest la domiciliu a procurorului Emilian Eva.

sursa foto: observator.tv
sursa foto: observator.tv

Trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită, fals în declaraţii, spălare de bani, etc., Emilian Eva este cunoscut drept procurorul care a instrumentat dosarul privatizării ICA, dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Conform procurorilor DNA, anul trecut, Emilian Eva i-a solicitat unui medic să depună toate eforturile necesare pentru a se asigura ca o rudă a procurorului este tratată corespunzător în spital. Eva i-a transmis medicului că “va fi bine pentru toată lumea”.

Ulterior, Eva, în calitate de procuror, a dispus clasarea unei cauze penale ce îl viza pe medicul respectiv care era acuzat de luare de mită, înşelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals. Procurorii DNA susţin că, la doar patru zile după ce a pus mâna pe dosarul doctorului, Emilian Eva a dispus neînceperea urmăririi penale.

Decizia de joi seara a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă, astfel că Emilian Eva, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, va fi plasat în arest la domiciliu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version