La doar câteva zile după ce Parlamentul a decis să declare zile libere nelucrătoare zilele de 24 ianuarie şi 1 iunie au început să apară primii contestatari.

smart-building-28-dec

Şi deşi România este, încă, sub media UE la zile libere nelucrătoare, Organizaţia patronală a producătorilor de BCA – PRO BCA şi Asociaţia producătorilor de prefabricate din beton – Prefbeton se plâng că este foarte posibil ca multe firme să dea faliment din cauza numărului mare de zile libere nelucrătoare.

“Atragem atenţia că cele două legi de completare a Codului Muncii vin după ce pe parcursul traversării crizei economice şi în perioada care a urmat lista sărbătorilor legale s-a completat cu încă trei zile nelucrăoare, respectiv Rusaliile, Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Apostol Andrei, astfel încât în perioada 2009–2016 numărul zilelor libere a crescut cu cinci, ceea ce înseamnă foarte mult, pe o perioadă scurtă de timp”, a fost mesajul transmis de nemulţumiţi.

De asemenea, se solicită eliminarea a trei dintre zilele libere legale făcându-se trimitere la cazuri precum Portugalia care a anulat patru zilele libere legale “în scopul redresării economice”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version