Magistraţii de la Tribunalul Cluj-Napoca au decis să o condamne la cinci luni de închisoare, cu suspendare, pe Monica Chiorean, profesoara de la Liceul de muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj.

1509223008

Femeia a fost găsită vinovată de comportare abuzivă, după ce mai mulţi părinţi au depus plângere împotriva ei pe motiv că le înjură elevii la ore.

Oamenii au adus şi probe de netăgăduit, femeia fiind filmată în timp ce îl face pe unul dintre elevi “nebun” şi “tâmpit”. Pusă în faţa faptelor, Monica Chiorean şi-a recunoscut vina şi a semnat un acord de recunoaştere a faptei cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Astfel, femeia a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare, oamenii legii fiind decişi iniţial să o arunce în spatele gratiilor în cazul în care nu-şi va recunoaşte fapta. Totuşi, Monica Chiorean trebuie să efetueze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi se află într-o perioadă de probă de doi ani.

În cazul în care va încălca din nou legea în perioada respectivă, automat Monica Chiorean va ajunge după gratii.

Modul comportamental al Monicăi Chiorean a atras reacţii dure, membrii Consiliului Judeţean al Elevilor Cluj susţinând că este inadmisibil ca învăţământul românesc să se confrunte cu astfel de situaţii şi ca drepturile elevilor să fie încălcate astfel de cadrele didactice. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Cluj au solicitat înlăturarea din funcţie a Monicăi Chiorean, dar membrii Consiliului de Administraţie al Liceului de Muzică au decis ca profesoara să fie penalizată doar cu tăierea a 15% din salariu pe o perioadă de şase luni. Imediat după aflarea rezultatului de la vot, şefii Liceului de Muzică şi-au înaintat demisiile de onoare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version