Profesorul universitar Ilie Ristea, de la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, a fost plasat sub control judiciar, după ce a fost acuzat de luare de mită în formă continuată.

sursa foto: stiri.ph
sursa foto: stiri.ph

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova l-au prins pe profesor în flagrant în momentul în care încasa 300 de lei de la un student.

Scenariul după care se ghida profesorul era unul cât se poate de simplu. Ilie Ristea îşi chema studenţii în biroul personal şi le solicita câte 300 de lei pentru trecerea unui examen.

Astfel, procurorii au stabilit că Ilie Ristea a încasat bani de la cel puţin 17 studenţi, obţinând foloase necuvenite în valoare totală de cel puţin 5.100 de lei.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, citaţi de B1 TV, au precizat că profesorul şi-a recunoscut fapta în momentul în care i s-au pus spre vizionare imaginile surprinse în momentul realizării flagrantului.

Bărbatul riscă ani grei de închisoare, dar şi-a depus dosarul de pensionar sub pretextul că întreg scandalul i-a afectat grav sănătatea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version