Unul dintre punctele forte ale campaniei PSD pentru victoria de la alegerile parlamentare din decembrie a fost oferta de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi.

Se spunea că aproape 500.000 de studenţi vor beneficia de călătorii gratuite cu trenul, la clasa a doua, lucru care ar fi costat bugetul de stat în jur de 100 de milioane de lei pe an.

Ulterior, proiectul a fost adoptat, dar cu amendament ce reduc masiv impactul. Adică, mai mulţi senatori PSD au introdus ideea conform căreia călătoriile cu trenul să fie gratuite doar între localitatea de domiciliu şi cea în care studentul face facultatea.

Amendamentele au pornit de la ideea că oricum fiecare serviciu necesită efectuarea unei plăţi, dar, cum era de aşteptat, introducerea acestor amendamente a ridicat mari semne de întrebare.

În cele din urmă, pentru a împăca şi capra şi varza, se discută posibilitatea ca studenţii să aibă un număr limitat de călătorii gratuite cu trenul. Această decizie aparţine senatorilor Eugen Teodorovici, PSD, şi Florin Cîtu, PNL.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version