Legea 191/2015 aprobată de Parlamentul lui Ponta, Dragnea şi Oprea a fost prilejul unui nou abuz asupra cetăţenilor săi. Legea modifică şi, chipurile, completează Legea 260 din 2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţei împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor (PAD). Astfel, a devenit obligatorie pentru proprietar încheierea PAD, indiferent dacă locuinţa respectivă este asigurată sau nu printr-o poliţă care acoperă şi cele trei riscuri acoperite prin… PAD.

ponta dragnea oprea
Premierul Ponta, liderul PSD Liviu Dragnea și Gabriel Oprea adâncit, foarte adâncit în Interesul Național

Tăcere mormântală

O lege ce s-a dorit bună pentru cei care nu şi-au ostenit mintea să se protejeze, dar care a devenit o lege proastă şi mai ales abuzivă pentru cei care au grijă de averea lor.

Adică statul taxează fără nici un just temei, pentru că aşa vor nişte şmecheri din asigurări, cu câte 20 de euro anual pe toţi românii care şi-au făcut asigurări facultative. Abuzul este cât toate casele din România, dar nicio o autoritate public nu vede. Avocatul Poporului, onorabilul Victor Ciorbea, este probabil prea ocupat de soarta lui Sorin Oprescu pentru a sesiza Curtea Constituţională.

Cei de la Protecţia Consumatorului aproape sigur că nu au aflat că şi asiguraţii sunt consumatori, iar demnitarii de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării nu au fost sesizaţi ori nu au înţeles că şi asta este discriminare.

Ca urmare a legii, băncile au început să ceară clienţilor cu credite ipotecare cei 20 de euro (vezi facsimil).

scan catalin1
Iată scrisoarea băncii către clientul său asigurat la momentul acordării împrumutului. Dar ASF și statul mai vor o primă…

E drept că explică pe înţelesul tuturor că nu e vina lor, ci a statului care a legiferat abuzul. Mai grav este că, dacă nu încheie PSD, clientul pierde şi asigurarea facultativă pentru care a dat bani grei, casa rămânând neasigurată, iar banca va declanşa executarea silită, deşi eşti cu plata ratelor la zi.

Dacă nici ăsta nu e abuz al statului, pe mână cu asiguratorii, împotriva cetățeanului corect, care mai e, domnule premier socialist Victor Ponta?

 Socialiștii urăsc bunăstarea poporului

Ca să vedeți cu ochii dumneavostră diferența dintre cele două articole de lege vi le prezentăm mai jos. Legea socialiștiilor și al interesului național este dăunătoare bugetului familie:

Legea 191 din 2015

Art. II. Pentru asigurările facultative multianuale existente la data intrării în vigoare a prezentei legi, obligaţia prevăzută la art. 3 alin. (9) din Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, se aplică începând cu prima aniversare anuală.

În schimb, legea liberalilor avea grijă de bugetului familie:

LEGEA Nr. 260 din 4 noiembrie 2008

Art. 3 (9) – Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie;

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version