Deşi tot mai mulţi români au renunţat la “colaborarea” cu RADET pentru centralele termice de apartament, reprezentanţii Regiei susţin în continuare ideea conform căreia “încălzirea centrală este semnificativ mai avantajoasă”.

instalator-centrala-termica-bucuresti

Cei de la RADET au realizat şi un studiu pe această temă şi susţin că “în ceea ce priveşte studiul comparativ între sistemul centralizat de termoficare şi centrala termică de apartament, acesta demonstrează că cel puţin în municipiul Bucureşti se recomandă şi chiar impune folosirea încălzirii centralizate, având în vedere motive de ordin social, economic şi al protecţiei mediului. Astfel, sistemul centralizat de termoficare este sigur în exploatare şi are o durată de viaţă de peste 30 de ani, este independent din punct de vedere al combustibilului folosit şi poate funcţiona atât cu gaze naturale, cât şi cu păcură şi alte surse neconvenţionale. Nu în ultimul rând, este ecologic, lipsesc accizele de mediu şi are o atitudine prietenoasă faţă de mediu şi resursele energetice”.

Mai mult, cei de la RADET anunţă, conform profit.ro, că “introducerea unei taxe de mediu pentru deţinătorii de centrale termice este iminentă”.

În aceste condiţii, RADET speră ca tot mai mulţi români să revină la sistemul de încălzire centralizat mai ales că susţin că acesta oferă avantaje şi în privinţa costurilor pentru consumatori.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version