Reprezentanţii RADET anunţă că, începând de vineri dimineaţa, se reînchide sistemul de încălzire al Capitalei.

Cei de la RADET au mai luat o asemenea decizie în urmă cu aproximativ o lună, dar apariţia unei perioade extrem de friguroase a făcut ca, pentru prima dată după Revoluţie, Regia să repornească sistemul de încălzire a Capitalei.

De această dată, închiderea sistemului de încălzire este o acţiune cu caracter definitiv. Nu există premise ca temperatura să mai scadă foarte mult în Bucureşti, iar RADET trebuie să înceapă lucrările de reparaţii programate pentru vara acestui an.

“Începând cu data de 28 aprilie 2017 vom iniţia procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat al Municipiului Bucureşti. Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior
depăşeşte +10°C, între orele 18.00 – 06.00. De la această măsură fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, sere, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a conducerii acestora. Reamintim că, în data de 18 aprilie, RADET a decis repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire având în vedere numeroasele cereri primite de la cetăţeni precum şi prognoza meteo care indica temperaturi medii sub 10 grade”, este mesajul transmis de cei de la RADET.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version