Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, recunoaşte că dotarea staţiilor de metrou din Bucureşti este atât de precară încât autorităţile au fost la un pas de a închide mai multe staţii.

raed arafat

Totuşi, la momentul actual şeful DSU este mulţumit de acum au decurs lucrările din ultimele luni astfel că nu se mai pune problema unei asemenea decizii.

“Am spus că dacă nu se rezolvă problemele, ne gândim să închidem o staţie sau alta. Din fericire s-au rezolvat problemele semnalate, ceea ce este extrem de îmbucurător mai ales că în ultimii 20 de ani nu s-a intervenit deloc. Am ajuns chiar să rezolvăm şi să îmbunătăţim situaţia de la o lună la alta, încă nu suntem mulţumiţi total, dar am avansat destul de mult”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat.

Şeful DSU susţine că situaţia a fost atât de alarmantă încât în 2014 nici pompierii Bucureşti, nici cei câţiva pompieri ai Metrorexului nu aveau dotarea necesară pentru a interveni în tunel, în cazul în care un tren de metrou este blocat într-un incendiu.

În plus, Arafat se laudă că “la prevenire am rezolvat foarte multe aspecte în legătură cu căile de evacuare. Multe căi de evacuare erau închise cu lacăte”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version