Primăria Sectorului 1 a sesizat Garda de Mediu asupra situației gropii de gunoi Chiajna, după ce locuitorii din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Chitila, zona Şoselei de Centură şi Străuleşti au reclamat calitatea proastă a aerului.

Groapa-de-gunoi

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, cataloghează rampa ecologică de gunoi Chiajna – București drept o “bombă ecologică”.

“Specialiști ai Primăriei Sectorului 1 s-a deplasat în regim de urgență la fața locului și a constatat că toate sesizările sunt întemeiate. Disconfortul olfactiv din aceste zone este, cel mai probabil, provocat, de rampa ecologică Chiajna – București (groapa de gunoi IRIDEX), care funcționează din anul 1999, pe strada Poiana Trestiei nr. 17-27 din Sectorul 1 al Capitalei”, se arată în comunicatul remis redacției.

”Solicit Gărzii de Mediu să ia în regim de urgență toate măsurile pentru a obliga proprietarii acestei gropi să nu pună în pericol sănătatea locuitorilor Sectorului 1. Groapa de gunoi IRIDEX trebuie să se încadreze, în cel mai scurt timp posibil, în parametrii de mediu prevăzuți de legislația în vigoare. În calitate de edil al Sectorului 1 voi apăra întotdeauna interesele cetățenilor din această zonă administrativă și voi face tot ce ține de mine pentru a obliga această societate să nu mai afecteze calitatea aerului din aceste cartiere”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Mai mult, în urma monitorizării calității aerului inițiată de Garda Națională de Mediu, începând cu data de 23 mai 2016, s-a constatat depășiri ale nivelului de hidrogen sulfurat în zonele afectate de disconfortul olfactiv.

“Din nefericire, legislația în domeniu este extrem de defavorabilă administrațiilor locale, în condițiile în care doar autoritatea centrală – Ministerul Mediului și autoritățile din subordinea sa – au competență de supraveghere și control în ceea ce privește protecția atmosferei, respectiv calitatea aerului”, se precizează în comunicat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version